Crna Gora

Policija zaplijenila heroin vrijedan oko pola miliona eura

božaj, heroin

Oduzeto je ukupno 30 pakovanja praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine oko 17 kilograma

Na Graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru iz Republike Albanije, policajci i carinici sinoć su oduzeli oko 17 kilograma heroina i uhapsili E.A. (35) iz Albanije, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

U zajedničkom priopćenju Uprave policije i Uprave carina Crne Gore navodi se kako je u ponedjeljak, 4. februara, oko 21.40 sati kontrolirano teretno vozilo “daf” i priključno vozilo “schwarzmuller” kojim je upravljao E.A.

“U unutrašnjosti kabine u instrumental tabli pronađeno je 18 pakovanja sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, dok je u drugom bunkeru pronađeno 12 pakovanja sa istim sadržajem”, navodi se u priopćenju.

Oduzeto je ukupno 30 pakovanja praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin težine oko 17 kilograma, a čija bi vrijednost u uličnom prometu iznosila oko pola miliona eura.

Droga je predana Odsjeku za borbu protiv droge, Uprave policije na daljnje postupanje, a o događaju je obaviješten državni tužitelj u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici, priopćeno je.