Globus

australija

Policija zatekla veći broj ljudi u crkvi, svi su kažnjeni sa po 1.000 dolara

23/08/2021

Trideset osoba je kažnjeno sa po 1.000 dolara nakon što su prisustvovali večernjoj propovijedi u Blacktownu, u zapadnom Sydneyu

Policija australijske savezne države Novog Južnog Walesa izdala je kazne u iznosu od 35.000 australijskih dolara (25.000 US dolara) ljudima koji su prisustvovali nedjeljnoj večernjoj misi u crkvi u žarištu epidemije Covid -19 prekršivši tako najnovije epidemiološke mjere.

Trideset osoba je kažnjeno sa po 1.000 dolara nakon što su prisustvovali večernjoj propovijedi u Blacktownu, u zapadnom Sydneyu. Crkva je kažnjena sa dodatnih 5.000 dolara, prenosi DPA.

Policija je u ponedjeljak saopćila da su, nakon što su obaviješteni o mogućoj situaciji u crkvi koja krši zdravstvene odredbe, policajci locirali grupu od oko 60 odraslih osoba i djece koja su prisustvovala propovijedi u jednoj zgradi.

Osobe prisutune na propovijedi bile su iz raznih područja šireg grada Sydneya, a svi ti dijelovi grada su označeni kao “područja sa zabrinjavajućim rastom slučajeva Covid-a” i trenutno su pod strožijim ograničenjima od ostatka države.

Noćni policijski sat stupio je na snagu u tim područjima u ponedjeljak jer je Novi Južni Wales zabilježio treći dan zaredom da je broj novih slučajeva Covid-19 premašio 800.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.