Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

Policijska “zavjera ćutanja” nakon torture (VIDEO)

Screenshot 2018-11-27_12-24-46-098

Nedavno se pojavio snimak racije Interventne jedinice u Ulcinju iz juna 2017. godine. Slične scene viđene su u februaru 2018. ispred jednog kafića u centru Podgorice

Crnogorsku javnost posljednjih godina povremeno šokiraju snimci policijske torture. Posljednji, objavljen krajem oktobra, sadrži iste mučne scene u kojima uniformisani službenici udaraju građane koji ne pružaju otpor.

Rad tužilaštva i suda u tim slučajevima dodatno opstruira takozvani “zakon ćutanja” među samim policajcima, na što je upozorava Savjet za građansku kontrolu rada policije. U MUP-u ističu da nema tolerancije za takva prekoračenja ovlašćenja i najvljuju nove mjere.

Nedavno se pojavio snimak racije Interventne jedinice u Ulcinju iz juna 2017. godine. Slične scene viđene su u februaru 2018. ispred jednog kafića u centru Podgorice.

U oba slučaja policajci udaraju građane koji ne pružaju otpor, piše Radio Slobodna Evropa.

Iako su službenici procesuirani, njihovo ponašanje ozbiljno narušava imidž cjelokupne države.

Aleksandar Zeković, član Savjeta za građansku kontrolu rada policije Crne Gore, kaže da su u početku policijski službenici tvrdili da nisu prekršili ograničenja, dok se kasnije pokazalo da jesu.

“Imamo slučaj Ulcinja da ne samo što su priznali da su prekoračili ovlaštenja nego da su izvršili i po sedam krivičnih djela”, kaže Zeković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je riječ o pojedinačnim slučajevima…