Globus

niko nije povrijeđen

Pomahnitali mladić snimao svoj upad u migrantski centar u Srbiji (VIDEO)

07/05/2020

Vozač Filip. R zaustavio se tek kod vojnog obezbjeđenja, koje je pozvalo policiju, koja ga je uhapsila

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem mlađi muškarac iz Obrenovca, kolima upada i brzom vožnjom bukvalno, tik pored ljudi u centru, prolazi i vozi kroz Prihvatni centar za migrante, koji obezbjeđuje Vojska Srbije u tom gradu.

Riječ je o Filipu R. (20) koji u srijedu oko 19 sati najprije autom probija žičanu ogradu Prihvatnog centra za migrante, bivšu kasarnu, a potom kroz glavni ulaz prolijeće pored grupe ljudi, koja se u posljednjem momentu sklanja s puta pomahnitalom vozaču, javili su srbijanski mediji.

Vozač Filip. R zaustavio se tek kod vojnog obezbjeđenja, koje je pozvalo policiju, koja ga je uhapsila.

Filip R. je čitav događaj prenosio uživo na svom Facebook profilu, sve vrijeme iznoseći rasističke poruke na račun migranata.

– Ne želim da moju djevojku napadaju migranti. Ne želim da moja vojska čuva migrante. Ne želim muslimansku državu, ne želim ovo da trpim, kazna će biti velika – rekao je između ostalog on.

Na svu sreću tokom ovog incidenta niko nije povrijeđen, a mladić je na licu mjesta uhapšen. Čeka se odluka Višeg tužilaštva koje će okarakteristati ovaj slučaj i koju će kaznu zatražiti za uhapšenog.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.