Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

božićna poslanica

Ponoćka u Beogradu: Razlike među ljudima su premostive

beograd ponocka4

Ne može nam pobjeći iz razmišljanja bolno pitanje da li ima smisla slaviti Božić ako se oko nas toliko toga ruga miru i toliko ima onih koji raspaljuju vatru nerazumjevanja

Vjernici katoličke vjeroispovesti večeras su na ponoćnoj misi, u crkvi Svetog Antuna u Beogradu, obilježili dolazak najsvetijeg praznika Božića, a svetu božićnu misu predvodio je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, javlja Anadolu Agency (AA).

Na božićnoj misi okupio se veliki broj vjernika, a mogla se čuti i kompozicija “Tiha noć”, jedna od najpoznatijih božićnih pjesama na svijetu.

Tokom bogosluženja, Hočevar je kazao da su u ovoj noći svi “konačno jedno” i sve razlike među ljudima su premostive.

Prethodno je on, u božićnoj poslanici, naveo da poruka mira dobija značajnu ulogu upravo zbog stanja današnjeg svijeta i zbog izazova koji sve snažno dotiču.

Tim povodom, poželio je da 2019. godina bude godina rađanja mira, godina mirnih odnosa, u kojoj će vladati mir u čitavom svijetu, u čitavom svemiru.

“Ne može nam pobjeći iz razmišljanja bolno pitanje da li ima smisla slaviti Božić ako se oko nas toliko toga ruga miru i toliko ima onih koji raspaljuju vatru nerazumjevanja”, naveo je u poslanici.

Ponoćkom službeno prestaje i post Badnjeg dana, a običaj je da kada se vjernici vrate u svoje domove, da sjede do dugo u noć, uz bogatu božićnu trpezu.