Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Popio kafu s ukućanima, oprao suđe i izvršio samoubistvo u kupatilu

policija srb333

Zastavnik Vojske Srbije Žarko T. (45) pronađen je mrtav jučer ujutru oko 6.30 sati u kupatilu svog stana u u Nišu nakon što je, kako se sumnja, počinio samoubistvo.

Prema prvim informacijama, on je iz službenog pištolja marke CZ ispalio hitac koji ga je pogodio u glavu i nanio mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta, javlja Blic.

U momentu tragedije, u stanu su se nalazili i drugi članovi porodice, pozvana je Hitna pomoć, ali ljekari su mogli da konstatuju samo smrt.

Pregledom stana nije pronađeno oproštajno pismo tako da o motivu tragičnog čina može samo da se nagađa. Prema riječima prijatelja i poznanika porodice, ništa u njegovom ponašanju nije ukazivalo da bi mogao da digne ruku na sebe, ni prethodnih dana i sedmica, ali ni tog jutra.

– Žarko je ustao kao i svakog radnog dana i spremio se za odlazak na posao u nišku kasarnu “Knjaz Mihailo”. Skuhao je kafu, oprao džezvu i šoljicu, otišao u kupatilo. Onda se čuo pucanj. Pronađen je na podu sa ranom na glavi u lokvi krvi. Službeni pištolj je bio pored njega. Porodica i prijatelji su u šoku jer je bio jako dobar čovjek – kaže izvor Blica.

Žarko je za sobom ostavio dvije kćerke i sina. Najstarija kćerka ima 24 godine, sin 14 godina, a najmlađa djevojčica ima 11 godina. Njegova supruga nije radila, tako da su stambeni kredit otplaćivali od njegove plate.

– Koliko znamo, nije postojao nikakav direktan povod da digne ruku na sebe. Ali nekada se čovjeku brige sakupljaju godinama pa je jedna kap dovoljna da prelije čašu. Bio je učesnik rata u kojem je i bio ranjen. Prije 1999. godine je službovao i u Prištini, a po dolasku u Niš kupili su stan na kredit. Otplaćivao je kredit za stan od svoje plate, kako će sada njegova porodica uspjeti da se izbori sa tom obavezom, niko ne zna. Valjda će se naći neko da im pomogne – priča izvor Blica.