Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Popustila brana, počela hitna evakuacija: Bježite odmah!

houston223

Nasip južno od Houstona je popustio u utorak. Vlasti su naredile hitnu evakuaciju.

– Bježite odmah, poručile su u utorak u kratkoj poruci na Twitteru vlasti okruga Brazoria.
Infrastruktura u i oko Houstona i dalje se raspada. Spasioci se čamcima probijaju kroz vodu do ljudi koji su ostali kod svojih kuća kako bi ih izvukli i spasili. Samo u ponedjeljak spasili su više od 3000 ljudi. Spasioci po satu dobe oko 1000 novih poziva u pomoć.

Podsjetimo, dijelove Teksasa je pogodila tropska oluja “Harvey”. Broj poginulih se još ne zna, Vlasti govore da je poginulo dvoje ljudi, a mediji navode devet smrtnih slučajeva.

Djevojčica hodala sama

Renz Michael je kroz prozor svojeg doma vidio curicu kako sama hoda kroz vodu. Izgledala mu je zbunjeno kao da ne zna kuda ide. Došao je do djevojčice i tražio ju da mu pokaže gdje živi. Pratio ju je do njene kuće. Vrata je otvorio otac curice koji se šokirao nakon što je vidio da mu je kći pobjegla van bez da je on to primijetio.

Spas tinejdžera

Heidi Hall je 27. avgusta vidjela dvojicu tinejdžera koji su pokušavali doći do kajaka sjeverno od Houstona. Skoro ih je odnijela vodena bujica. Jedan od njih je nekako uspio doći do obale. Drugi je u vodi bio 20 minuta. Jedva je držao glavu iznad vode. Spasioci su ga uspjeli izvući van uz pomoć užeta.