Globus

tragedija u srbiji

Porodica poginulog dječaka (11) zavijena u crno

20/07/2019

Ono što je izvjesno, u zaustavnoj traci autoputa stajao je kamion u koji je iz neutvrđenih razloga udario “ford"

Naša kuća je zavijena u crno. Molimo se da bar Natalija preživi, jecajući kaže Milica Stojković, baka 11-godišnjeg Veljka Stojkovića iz Velike Plane koji je poginuo u utorak na autoputu Beograd – Niš.

U toj nesreći teško su povrijeđeni i Veljkova tri godine mlađa sestra Natalija i djed Aleksandar (61), koji je upravljao automobilom “ford” kojim su krenuli iz Velike Plane na Vlasinu, piše Blic.

Teško povrijeđena djevojčica i djed su poslije nesreće prevezeni u Beograd na liječenje, a prema saznanjima Blica, život male Natalije je još u opasnosti i bila je u komi.

U domu Stojkovića u Velikoj Plani juče su došli brojni prijatelji i rođaci kao i kolege iz policije da dječakovim roditeljima Jeleni i Vasiliju izjave saučešće zbog tragedije u kojoj su izgubili sina prvenca, ali i da se mole s njima da mala Natalija preživi i oporavi se.

Vasilijev brat Duško, kome su prijatelji i rođaci izjavljivali saučešće u dvorištu porodične kuće, samo je kratko rekao:

– Nemojte ništa da nas pitate. Ne dao bog nikome ovakvu tragediju – kaže Duško.

Njegova majka Milica ponovila je da se moli za život unuke.

– U našoj kući vlada tuga – plačeći je rekla Milica.

Za to vrijeme Jelena i Vasilije u sobi pored kovčega sina prvenca nisu imali snage za bilo kakvu priču.

Prijatelji porodice Stojković u Velikoj Plani poslije tragedije su žalili sudbinu malog Veljka i njegovih najbližih.

– Veljko je sa djedom već bio na Vlasini i vratili su se da bi on u utorak išao na pregled kod zubara zbog proteze. Da su znali šta ih čeka, ne bi ni dolazili sa Vlasine – kažu prijatelji djeda Aleksandra, inače zaposlenog u lokalnoj “Elektromoravi”.

Poslije posjete zubaru u utorak dječak i njegova mlađa sestra Natalija su se igrali sa društvom na ulici i vozili bicikl, a njihova majka Jelena ih je nadgledala. Natalija je te večeri izrazila želju da sa djedom i bratom ode na Vlasinu. Tamo je trebalo u petak ili subotu da dođu njihovi roditelji po njih i da zajedno nastave put na more. Neposredno pred put Aleksandar je u srijedu oko 11.30 otišao po prase kod jednog komšije. Komšija je zaklao i očistio prase, a Aleksandar ga je stavio u gepek. Pričao je da će na Vlasini da napravi roštilj, slavlje.

Poznanici porodice Stojković dodaju da su ljekari iz Beograda u srijedu uveče, nekoliko sati poslije nesreće na autoputu, dali nalog da Jelena i Vasilije hitno dođu jer je Natalija pala u tešku komu.

– Veljko je završio četvrti razred OŠ “Sveti Sava”, a njegova sestra Natalija prvi razred. Družili su se mahom sa djecom iz komšiluka, a Veljko se često igrao i sa dječakom koji je smješten u hraniteljsku porodicu u susjedstvu – navodi prijatelji porodice Stojković. Oni ponavljaju da se mole sa Stojkovićima da bar Natalija preživi ako su već izgubili Veljka.

Prema sadašnjim rezultatima u istrazi Aleksandar Stojković upravljao je automobilom “ford”, a sa unucima je krenuo iz Velike Plane na Vlasinu. Kako Blic saznaje niko od njih nije imao vezan pojas. Ono što je izvjesno, u zaustavnoj traci autoputa stajao je kamion u koji je iz neutvrđenih razloga udario “ford”. Nakon udara u zadnji dio kamiona od siline udarca iz automobila je izletio motor. Zbog težine povreda mali Veljko je preminuo na licu mjesta, a djed i sestra su teško povrijeđeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.