Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

Poslanici DF-a Mandić i Zogović štrajkuju glađu

mandic

Poslanici DF-a su danas privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave zbog incidenta u plenarnoj sali parlamenta tokom glasanja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Poslanicima Demokratskog fronta (DF) Milunu Zogoviću i Andriji Mandiću određeno je zadržavanje do 72 sata u pritvoru, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, javlja Anadolu Agency (AA).

Državni tužilac trenutno ispituje poslanika DF-a Milana Kneževića.

Njihov stranački kolega Slaven Radunović kazao je da će Mandić i Zogović početi štrajk glađu zbog, kako je rekao, neosnovanog zadržavanja u pritvoru.

“Ovo je dokaz da institucije u Crnoj Gori ne sprovode svoju ulogu i da su odlučili da poslanički imunitet koji imaju predstavnici DF-a potpuno zanemare i na silu sprovode svoju osvetu prema ljudima koji vode najveći opozicioni blok u Crnoj Gori. Andrija Mandić i Milun Zogović su odlučili da od ovog momenta stupe u štrajk glađu koji će trajati koliko bude trajao pritvor”, kazao je Radunović.

Poslanici DF-a su danas privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave zbog incidenta u plenarnoj sali parlamenta tokom glasanja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Iz Uprave policije ranije su kazali da će protiv ostalih privedenih poslanika Demokratskog fronta biti pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Poslanici su pritvoreni na zahtjev državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ocijenio da je Zogović počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok su Mandić i Knežević osumnjičeni da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.