Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvinili se

Pošta Sjeverne Makedonije izdala markicu sa kartom NDH

sm ndh (1)

Na markici je prikazana NDH iznad umjetničkog prikaza markovog trga u Zagrebu

Povodom 9. maja- Dana pobjede nad fašizmom, Pošta Sjeverne Makedonija predstavila je seriju poštanskih markica koje prikazuju niz motiva u vezi sa događajima koje će obilježiti 2020. godinu. No, na markici posvećenoj predsjedavanju Hrvatske Evropskom unijom prikazane su granice Nezavisne Države Hrvatske.

Na markici je prikazana NDH iznad umjetničkog prikaza markovog trga u Zagrebu.

Pošta Sjeverne Makedonije je nakon uočene greške markicu povukla sa web stranice, uz izvinjenje.

“JSC Pošta Sjeverne Makedonije Skoplje izvinjava se zbog nenamjerne greške i tehničkih propusta u objavljivanju odgovarajuće poštanske marke iz serijala “Sjeverna Makedonija u EU” čija je svrha obilježavanje predsjedavanja Republike Hrvatske EU-om. Poštanska marka prikazuje pogrešnu kartu Republike Hrvatske i ostalih zemalja regije i zbog toga se marka odmah povlači iz upotrebe, što znači poništavanje ukupno izdanog tiraža od 6.000 primjeraka”, saopštili su iz Pošte Sjeverne Makedonije.

Podsjetimo, NDH je bila faštistička tvorevina koju su obilježili zločini prema Srbima, Jevrejima, Romima i drugim narodima, a prostirala se na teritoriji današnje Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.