Potraga za Amerikancem koji je pobio članove svoje porodice

policija

Michael Vance (38) iz Oklahome u SAD, koji se sumnjiči da je ubio dva člana svoje porodice, i dalje je u bjekstvu. Naoružan je i ranio je dva policajca i ženu tokom bjekstva, a policija tvrdi kako je u ukradenom automobilu krenuo najvjerovatnije ka sjeveru države.

Dva člana njegove porodice pronađena su mrtva, izjavili su iz šerifove kancelarije u okrugu Oklahoma. Žena je pronađen u kući, a muškarac u dvorištu, piše “RT”.

Vance je navodno prijetio i ostalim članovima porodice.

Policija ga je provobitno tražila zbog ranjavanja dva policajca u blizini Welstona u Oklahomi.

Oni su ranjeni kad je Vance otvorio vatru na njih pucajući iz kalašnjikova. Jedan je ranjen u nogu, a drugi u stopalo. Policija je uzvratila vatru i navodi kako su osumnjičenog pogodili dva puta u grudi.

Vance je zatim oteo automobil od jedne žene i odvezao se do obližnjeg parka sa prikolicama, gdje je pucao u nju izbacio je iz kola i nastavio dalje. “Russia Today” prenosi kako je ona odbila medicinsko liječenje.

Vlasti sada vjeruju da je osumnjičeni ukrao i drugo vozilo, srebrni “Hyundai” i da se uputio ka sjeveru zemlje.

Podaci iz policije pokazuju kako je Vance nekoliko puta hapšen, zbog krađe, napada, a bio je i u pritvoru do skoro zbog seksualnog zlostavljanja djeteta u vezi kog tek treba da se suoči na sudu sa optužbama.