Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potraga za pitonom plave boje: Ubija pse i kokoške i svaki dan je “sve veći”

zmija_solin6-080615_thumb

Stanovnici hrvatskog Solina tragaju za pitonom plave boje koji je već udavio psa i dvije kokoške, prenosi Slobodna Dalmacija.

Priča se raširila, svi bruje o tom gmizavcu koji je po kazivanju koja kruže po gradu, dužine do tri metra, skriva se u gustišu, koji više sliči na prašumu, zapadno od antičke Salone.

Problem je samo što su tog “opasnog gmaza” vidjeli rijetki, a kako koji dan prolazi “dimenzije mu se stalno povećavaju”.

Duje Glavinić ugledao je jednu neobičnu zmiju, dugu dva metra i s izrazito plavim šarama. Ni sam ne zna je li to famozni piton o kome se priča.

Animals_Reptiles__000842_1

“Prije desetak dana je to bilo, kroz jutro, oko 10 sati. Dole, uz amfiteatar, gdje su četiri koštele, radnici su kosili, a meni se učinilo kako im je kod stabala ostala plava guma.

Doša sam tamo i vidio nekih 60 centimetara kako u vis, u zraku stoji to nešto plavo, s plavim prugama.

Debelo i te čudne boje”, kazuje 75-godišnji penzioner Duje, te pojašnjava:

“Krenuo sam rukom prema toj, kako mi se činilo, gumi, kada se pomakla. Ajme šta sam skočija kada se trgnula. Odma sam se da što dalje od koštela i trave, a ona je samo otplazila dalje u gustiš, u visoku travu, još nepokošenu, iza ta četiri stabla”.

Na upit je li ikada prije vidio takvu zmiju, kaže nam Duje da se on “ne boji zmija, a puno ih je u životu vidija”.

“Tu u Starinama ima puno onih bezopasnih blaora, navika sam na zmije, no ova me je, mogu reći, baš iznenadila. Prvo bojom, ali i debljinom”.
I tamošnji komunalci su u pripravnosti nakon priče da je pitonu viđen u blizini.

“Službenu dojavu nemamo, niko nije prijavio da je vidio pitona. Međutim, ako bude novih informacija, izaći ćemo odmah na teren te u dogovoru s drugim institucijama napraviti sve što treba”, najavio je Zdravko Latinčić u ime gradskoga komunalnog poduzeća.