Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tresla se dalmacija

“Trese, Bog te vidio”: Ovo su posljedice jakog potresa na granici BiH i Hrvatske

potres-otok- dalmacija danas

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s BiH, kod Buškog jezera

Potres od 4.6 po Richterovoj ljestvici zabilježen je u srijedu u 21,57 sati na granici BiH i Hrvatske kod Buškog jezera, objavila je sinoć Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s BiH, kod Buškog jezera.

Na području Kantona 10 do sada nisu zabilježene materijalne štete od potresa čiji je epicentar bio 39 kilometara sjeveroistočno od Splita i 19 kilometara jugozapadno od Livna, a snažno podrhtavanje tla sinoć se osjetilo na području cijelog kantona.

– Do sada niko nije prijavio nikakvu štetu od sinoćnjeg potresa – potvrdio je Feni direktor kantonalne Uprave za Civilnu zaštitu Željko Marijan.

Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stepeni EMS ljestvice.

Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, stoji u izvještaju o potresu.

Načelnik Dicma Petar Maretić rekao je jutros za HRT da su utvrdili puknuća na par porodičnih kuća.

“Danas ćemo nastaviti obilaziti teren da vidimo tačnu brojku, koliko objekata je pogodio potres, koliko ih je oštećeno”, rekao je.

“Ima nešto napuštenih kuća, ‘ajmo reći starijih kamenih, ali ima jedan objekt koji je baš kritično pogođen, gdje živi četveročlana porodica , pa smo ih zamolili da, koliko mogu, da nađu negdje smještaj, jer ih je potres baš pogodio”, rekao je Maretić, dodavši da će općina danas angažirati statičara da obiđe sve lokacije za koje imaju dojave.

Vatrogasci u Splitu su primili poziv na intervenciju nakon potresa koji je u srijedu navečer, nekoliko minuta prije 22 sata, pogodio dalmatinsko područje i trajao šest do sedam sekundi.

Vatrogasci su izašli na teren u Omiškoj ulici i oko 22.37 sati s krova uklonili dio puknutog dimnjaka.