Globus

opasni virus hara

Potresni prizori iz Novog Pazara, situacija je krajnje alarmantna (VIDEO)

29/06/2020

Na bolničkom liječenju je 1.312 oboljelih, a na respiratorima 31 pacijent, dok je od početka epidemije potvrđeno 14.046 slučajeva infekcije među ukupno 385.173 testiranih, navode srbijanski mediji

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji posljednjih dana rapidno raste, pa je tako tokom posljednja 24 sata zabilježeno 254 novih slučajeva infekcije te tri smrtna slučaja.

Na bolničkom liječenju je 1.312 oboljelih, a na respiratorima 31 pacijent, dok je od početka epidemije potvrđeno 14.046 slučajeva infekcije među ukupno 385.173 testiranih, navode srbijanski mediji.

Teška situacija je u Novom Pazaru gdje je više od stotinu pacijenata s teškom kliničkom slikom.

Direktor bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović kazao je kako je u kratko vremenu došlo velikog priljeva teških pacijenata te je dodao kako problem nije nedostatak medicinskih sredstava već manjak zdravstvenog kadra.

Vojska postavlja šatore u krugu bolnice ispred palijativnog i plućnog odjeljenja. Medicinski radnici, liječnici, vozači saniteta su na izmaku snage, navodi RTS.

Snimci i fotografije na Facebooku koje postavljaju građani prikazuju zaista potresne prizore. Na jednom videu se pokazuje čak i tabla sa velikim brojem smrtovnica.

Krizni štab za suzbijanje širenja koronavirusa zasjedat će danas i očekuje se da će uvesti nove restriktivne mjere zbog širenja broja zaraženih.

Prema najavama, najvjerojatnije će biti ograničen rad restorana, kafića i noćnih klubova. Moguće je i da će maske, pored javnog prijevoza, biti obavezne i u zatvorenom prostoru.

Premijerka Ana Brnabić najavila je u nedjelju da se mjere najvjerojatnije neće odnositi na cijelu Srbiju, već na pojedine gradove i općine.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.