Donald Trump

Povlačenje američkih vojnika iz Sirije odvijat će se “oprezno”

Trump1

Bolton je u nedjelju izjavio da američke trupe neće napuštati Siriju sve dok borci terorističke organizacije ISIS-a ne budu poraženi i dok YPG/PKK u Siriji ne dobije garancije da će biti zaštićen

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je izjavio da će se povlačenje američkih vojnika iz Sirije odvijati u “odgovarajućem ritmu” i “oprezno”, javlja Anadolu Agency.

“Napustit ćemo (Siriju) u odgovarajućem ritmu, nastavljajući u isto vrijeme da se borimo protiv ISIS-a i da djelujemo oprezno”, naveo je Trump na Twitteru nakon izjave američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona da se povlačenje vojnika mora odvijati tako da se osigura odbrana saveznika SAD-a.

Bolton je u nedjelju izjavio da američke trupe neće napuštati Siriju sve dok borci terorističke organizacije ISIS-a ne budu poraženi i dok YPG/PKK u Siriji ne dobije garancije da će biti zaštićen.

Američki predsjednik Donald Trump nedavno je najavio da će povući vojsku iz Sirije. Kazao je da su teroristi ISIS-a poraženi, a da ga je Turska uvjerila kako je sposobna neutralizirati preostale terorističke prijetnje u toj regiji.