Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Beograd

Požar poharao stambenu zgradu, pronađeno šest tijela (VIDEO)

pozar beograd

Povrijeđeni u požaru prevezeni su u Urgentni centar

Šest tijela pronađeno je u zgradi na Novom Beogradu u kojoj je rano jutros izbio požar. Kako saznaje Blic, još šest osoba je povrijeđeno.

Požar je izbio na sedmom spratu, ali se proširio i na osmi, deveti i deseti sprat. Vatrogasci su u jednom stanu pronašli tri osobe koje nisu davale znake života, u drugom stanu jednu osobu, a u trećem još dvije osobe.

Povrijeđeni u požaru prevezeni su u Urgentni centar, kao i na Vojnomedicinsku akademiju. Nekoliko osoba se nagutalo dima, ali nisu životno ugrožene.

Kako nezvanično saznajemo, jedna žena (68) je zadobila opekotine drugog stepena i odvedena je u bolnicu.

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, spriječeno da se vatra proširi na druge dijelove zgrade.

– Naša ekipa od jutros dežura na licu mjesta, moguće je da će ostati tamo još dva do tri sata kako bi ustanovili da li ima još povrijeđenih ili otrovanih dimom – kažu iz Hitne pomoći.

Kako saznajemo, požar je nešto poslije 4.00 izbio u višespratnici na Novom Beogradu, a gasilo ga je čak 10 vatrogasnih ekipa.

– Požar je sada lokalizovan. Na teren su izašla tri vozila VSJ “Zemun” sa osam vatrogasaca, dva vozila VSJ “Voždovac” sa osam vatrogasaca, kao i pet vozila VSJ “Zvezdara” sa 14 vatrogasaca. Gorio je stan na osmom spratu, tri lica su evakuisana, a pronađeno je jedno beživotno tijelo. Još uvek nije utvrđeno da li je osoba preminula zbog požara – kažu za “Blic” iz MUP Srbije.

Inače, tokom noći bilo je ukupno 85 intervencija ekipa Hitne pomoći, na javnim mjestima deset, ali nije bilo ozbiljnih povreda.