Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljene fotografije

Poznat identitet vozača koji je poginuo u nesreći u kojoj je teško povrijeđen Rasim Ljajić

nesreca

Ljajić je zbrinut jutros u 10:15 sati u Univerzitetskom kliničkom centru sa teškim tjelesnim povredama, ali nije životno ugrožen

Na auto-putu u visini kod Ražnja jutros oko 9 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđen Rasim Ljajić, bivši potpredsjednik Vlade Srbije, a vozač koji se nalazio sa njim u automobilu Bogdan Gogić, predsjednik IO SDPS, podlegao je zadobijenim povredama na licu mjesta.

Kako piše Nova.rs, automobil marke „Škoda superb“ sletio je s puta, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se na krov.

Na licu mjesta uviđaj je i dalje u toku, a prisutni su i vatrogasci. Ljajić je zbrinut jutros u 10:15 sati u Univerzitetskom kliničkom centru sa teškim tjelesnim povredama, ali nije životno ugrožen, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

Stradali Branko Gogić

– Ono što je vidljivo bilo na prijemu su povrede grudnog koša. Njegovo opće dobro stanje je prihvatljivo. Stabilno je, dobrog pritiska, dobrih hemodinamskih parametara, svjestan. Sprovodimo dalju dijagnostiku – izjavio je Perišić na konferenciji za medije.

Ljajić je zadobio serijski prijelom rebara, tri rebra, za sada bez povrede plućnog parenhima. Zadobio je i prijelom bočnih nastavaka pršljanskih tijela u lumbalnom dijelu kičme, bez oštećenja spinalnog kanala, zatim prijelom bočnih masa vratnog pršljanskog tijela, bez oštećenja spinalog kanala, kao i prijelom lopatične kosti.