liječena na psihijatriji

Poznat razlog zbog čega je policajka pobila svoju porodicu, pa i sebe!?

blaca

Prema nezvaničnim saznanjima u kosovskoj policiji u Gnjilanu, gdje je Valdete radila, ona se ujutro na kratko pojavila na poslu. Prema riječima njenih kolega, ništa nije ukazivalo da će se nekoliko sati kasnije dogoditi zločin

Pripadnica kosovske policije Valdete Blaca (45), kako se sumnja, ubila je danas u gnjilanskom naselju Bujani majku Hanifu (66), oca Zećira (70) i braću Bljerima (33) i Fisnika (34), a zatim je presudila sebi hicem iz službenog pištolja.

Uprkos spekulacijama komšija da je zločin možda počinio jedan od njene braće, a da je ona zatim ubila njega pa sebe, policija i tužilaštvo saopštili su da je službeni pištolj pronađen u Valdetinim rukama i da je najvjerovatnije ona počinila višestruko ubistvo i samoubistvo. Zasad nema dokaza da je pronađeno drugo oružje.

Prema nezvaničnim saznanjima u kosovskoj policiji u Gnjilanu, gdje je Valdete radila, ona se ujutro na kratko pojavila na poslu. Prema riječima njenih kolega, ništa nije ukazivalo da će se nekoliko sati kasnije dogoditi zločin.

– Sa kolegama na poslu Valdete je normalno razgovarala i oko podneva je otišla kući, gdje se iz zasad nepoznatih razloga, navodno, posvađala sa roditeljima i braćom – rekao je kratko za Novosti izvor iz kosovske policije u Gnjilanu.

“Koha” je objavila da je Valdete bila liječena u psihijatrijskoj ustanovi i da je iz te ustanove u policiju stigao dopis sa zahtjevom da joj bude oduzeto oružje, a da Valdete bude raspoređena na drugo radno mjesto.

– Oko 13 sati dobili smo poziv da se u naselju Bujani dogodila tragedija. Patrole su brzo stigle na mjesto zločina, ali policija je zatekla samo beživotna tijela – rekao je lokalnim medijima tužilac Arben Kadriu.

On je rekao da je Valdete u policiji radila 18 godina i da je kao aktivni policijski službenik obavljala složene zadatke, ali da nikada nije imala propuste u službi.

– Djelovali su kao složna porodica, ali su očigledno skrivali neke svoje probleme. U stvari, Valdete i njena braća još nisu oformili svoje porodice, što je mogao biti jedan od razloga za nesugasice i svađu sa roditeljima – rekao je jedan od rođaka ove porodice.

On je dodao da je neriješen bračni status Valdete vjerovatno bio razlog svađa u porodici, jer su joj roditelji i braća, navodno, često sugerisali da bi trebalo da se uda, ali kao porodica nisu imali materijalnih niti bilo kakvih drugih problema.

Direktor kosovske policije Rašit Kaljaj, koji je rukovodio uviđajem u naselju Bujani, rekao je da su tijela ove porodice prebačena u Prištinu gdje će biti obavljena obdukcija.

– Ova tragedija duboko je potresla sve zaposlene u policiji. Nažalost, nemamo lijepe vijesti. Tokom uviđaja prikupili smo značajne informacije koje će pomoći da ova tragedija bude rasvijetljena do kraja – rekao je Kaljaj.