Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lindsey Graham

Poznati američki senator: Jedini način da se ovo završi ja da neko likvidira Putina

tvit ss

Graham se referirao na izdaju i ubistvo Julija Cezara, ali i neuspjeli pokušaj atentata na Adolfa Hitlera koji je 1944. pokušao Claus von Stauffenberg

Američki senator Lindsey Graham, jedan od najutjecajnijih članova Republikanske strane, ali i jedan od najpoznatijih američkih političara uopće, poručio je da je jedini način da se završi rat u Ukrajini taj da netko u Rusiji likvidira Vladimira Putina, piše Wall Street Journal.

Graham je to prvi put iznio u emisiji Seana Hannityja na Fox Newsu, a potom je komentar ponovio i na Twitteru. Graham se referirao na izdaju i ubistvo Julija Cezara, ali i neuspjeli pokušaj atentata na Adolfa Hitlera koji je 1944. pokušao Claus von Stauffenberg.

Graham i Putin

– Postoji li Brut u Rusiji? Ima li u ruskoj vojsci neka uspješnija verzija pukovnika Stauffenberga? Jedini način da ovo završimo je taj da neko u Rusiji likvidira ovog lika. Svojoj zemlji – i svijetu – učinio bi veliku uslugu, napisao je Graham.

U idućem tweetu je dodao:

– Samo Rusi mogu riješiti ovo. Lako reći, teško napraviti. Osim ako ne želite živjeti u mraku ostatak života, biti izolirani od svijeta i totalno siromašni, morate nešto poduzeti, napisao je.

Prije nego je postao senator, Lindsey Graham bio je odvjetnik u Zračnim snagama SAD-a više od tri desetljeća. Poznat je i po neobičnom odnosu s Donaldom Trumpom, bivšim predsjednikom SAD-a, kojeg je prvo oštro kritizirao (prije nego je ovaj ušao u Bijelu kuću), onda postao njegov bliski suradnik, a sada se, čini se, opet udaljava od njega.