Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostrvo Krit

Poznato ljetovalište na Balkanu pogodilo pakleno nevrijeme

grcka

Ostrvo Krit u Egejskom moru, koje spada u vrh turističkih destinacija Grčke, proteklih dana je pogođeno snažnim nevremenom

Grčke vlasti tragaju danas za šezdesetogodišnjim farmerom koji je nestao na ostrvu Krit nakon višednevnog nevremena, niske temperature, kiše i vjetra.

Ostrvo Krit u Egejskom moru, koje spada u vrh turističkih destinacija Grčke, proteklih dana je pogođeno snažnim nevremenom u kome su putevi, zgrade i infrastruktura oštećeni, a rijeke su se izlile.

Televizija je prikazala snimak na kome se vidi most star oko 100 godina kako pada u nabujalu rijeku. Neke kuće su preventivno evakuisane.

Više od 30 vatrogasaca uz pomoć volontera i ronilaca pretražuju nabujalu rijeku u potrazi za farmerom koji je nestao juče. “Već šest dana kiša pada bez prestanka i to je oluja, nije samo kiša”, rekao je Nikos Lagudakis, iz vatrogasne brigade.

Zvaničnici Ministarstva infrastrukture i eksperti posjetili su Krit helikopterom kako bi procijenili pričinjenu štetu. Regionalni guverner Stavros Arnautakis rekao je da bi šteta mogla dostići desetine miliona eura.