“Pravda”: Kusturica pod zaštitom ruskih službi bezbjednosti

emir kusturica

Reditelja Emira Kusturicu već izvjesno vijeme prate i o njegovoj bezbjednosti brinu ruske službe bezbjednosti, Spoljna obavještajna služba Rusije, ali i pripadnici Federalne službe bezbjednosti, prenosi portal “Pravda” pozivajući se na ruske izvore.

“Mjesto gdje provodi najviše vremena – Mećavnik, odnosno Drvengrad na Mokroj Gori, ali dobrim dijelom i Andrićgrad pokriveni su i satelitskim nadzorom uvijek kad se Kusturica nalazi na tim lokacijama, ali i na putu ka njima”, navodi “Pravda”.

Isti izvor dodaje da je ruska bezbjednosna briga za Kusturicu pojačana nakon što je dobio Orden prijateljstva od predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Analitičar Miroslav Lazanski rekao je za ovaj portal da je dovođenje Kusturice u vezu sa atentatom koji se dogodio juče u Sopotu, iako to nije imalo veze sa njim, označavanje njega kao mete.

“Kusturica je neko ko zastupa Srbe i naše interese i zbog toga je meta broj jedan za džihadiste i sve koji su protiv Srba. Povezivanje njega sa atentatom u Sopotu i tvrdnje da je njegov život bio ugrožen je označavanja njega kao mete”, upozorava Lazanski.

On je potvrdio da je Kusturica pod zaštitom ruskih službi.

“Ruske službe štite Kusturicu i prate njegovo kretanje. Ko bi htio da ugrozi Kusturicu ušao bi u sukob sa ruskim specijalnim službama, a znamo koliko su one efikasne. Svi se sjećamo onog koji je popio polonijum u Londonu”, kaže Lazanski.