Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pred očima sina u Beogradu ubijen advokat koji je branio Miloševića i šefa Zemunskog klana

dragoslav-misa-ognjanovic

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović (57) ubijen je u subotu oko 19:30 sati u pucnjavi pred ulazom u zgradu u kojoj je živio, pišu srpski mediji. O smrti advokata, koji je poznat jer je svojevremeno branio i Slobodana Miloševića, raspisali su se i svjetski mediji. Ubica još nije pronađen.

O ubistvu advokata Dragoslava Miše Ognjanovića pišu i strani mediji poput The Guardiana i BBC-a koji navode da je ubijen advokat koji je branio Slobodna Miloševića i neke od poznatih osoba srpskog podzemlja.

BBC prenosi saopštenje advokatske komore u Beogradu u kojoj su napisali da je napad na Ognjenovića napad na sve advokate: ”Trudit ćemo se izvršiti maksimalan pritisak na nadležne vlasti kako bi pronašli počinitelja ovog zločina”.

The Guardian podsjeća da je u posljednje dvije godine u Beogradu ubijeno nekoliko prominentnih članova srpskih i crnogorskih kriminalnih organizacija.

U pucnjavi koja se dogodila u subotu ozlijeđen je i njegov stariji sin, a prema dosadašnjim informacijama zadobio je ozljede šake.

Susjedi su ispričali medijima da su čuli više pucnjeva te da su vidjeli muškarca odjevenog u crno s šiltericom na glavi, kako bježi s mjesta zločina.

Policija je bila zaustavila saobraćaj u Novom Beogradu, pretresajući vozila i provjeravajući dokumente prolaznicima koji su im se učinili sumnjivima, piše Blic.

Prema riječima načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, istraga je i kasno sinoć bila u toku, a u policijskoj akciji “Vihor” bili su blokirani izlazi iz grada u pokušaju da se uhapsi ubica.

Ognjanović je bio jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata za kazneno pravo, a posljednjih godina uglavnom je zastupao Luku Bojovića, poznatog pripadnika beogradskog podzemlja, cijelu njegovu porodicu i saradnike.

U posljednjem slučaju je zastupao porodicu Bojović u svojstvu oštećenih, pred Specijalnim sudom u procesu protiv ubica Nikole Bojovića, Lukinog brata.

U posljednja dva mjeseca je ubijeno nekoliko saradnika i prijatelja Luke Bojovića u Beogradu. Prije dvije i po godine, u Beogradu je ubijen advokat Vladimir Zrelec koji je pred Specijalnim sudom zastupao Slobodana Šaranovića, ubijenog prošle godine u Budvi.

Za ubistvo Zreleca nakon dvije godine skrivanja uhapšen je, a nedavno i optužen rođak ubijenog, Vladimir Šaranović.

Prema pisanju medija, rat kriminalnih klanova Bojović-Šaranović traje više od pet godina i odnosi brojne žrtve, mahom pripadnika klanova, ali i njihove rodbine, piše b92.

Ognjanović je bio i član advokatskog tima koji je zastupao Slobodana Miloševića u Haagu.