Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Predao se i drugi maloljetnik osumnjičen za ubistvo Đorđa Mijatovića

djordje mijatovic
Foto: Telegraf

U Beogradu se policiji predao još jedan maloljetnik koji se sumnjiči za učestvovanje u ubistvu Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića.

Beogradski mediji javljaju da se maloljetnik osumnjičen za teško ubojstvo predao sam u pratnji roditelja i odvjetnika nakon što je srbijanska policija uhitila u utorak maloljetnika (16) koji se također sumnjiči za ubojstvo Mijatovića.

Maloljetnik (16) je priveden na saslušanje kod sudije za maloljetnike Višeg suda u Beogradu, a više javno tužilaštvo u Beogradu je sudu predložilo da mu odredi pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke, ili ponovio krivično djelo.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je u ponedjeljak da je u Beogradu preminuo Đorđe Mijatović (37), nakon što su ga u nedjelju pretukla dvojica mladića te dodao da je policija identificirala dvojicu napadača.

On je izjavio da je Mijatović pretučen u dječjem parku u općini Voždovac, te da se utvrđuje je li preminuo od udaraca koje je tom prilikom zadobio.

Tokom obdukcije utvrđeno je da je Mijatović zadobio šest udaraca uslijed kojih mu je polomljena lobanja te da je nakon toga dobio epileptični napad i srčani udar.