Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milojko Spajić

Predstavljen “budući premijer Crne Gore”: “Znamo s kim nećemo u koaliciju”

Milojko Spajić
Foto: Screenshot/Twitter
Milojko Spajić

Odgovarajući na pitanja novinara, Spajić je rekao da od budućih partnera u vladi očekuje da zajedno ostvare 95 posto planiranog za građane Crne Gore

Nosilac izborne liste i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić izjavio je da je je taj pokret, uprkos svim pritiscima i zloupotrebama državnih resursa u izbornoj kampanji, zadovoljan postignutim izbornim rezultatom.

Spajić, koga je član PES predstavio kao budućeg premijera Crne Gore, rekao je da je ovo velika pobjeda za PES, koja se nije desila u Evropi.

Najveća stranka u Crnoj Gori

Iako do juče vanparlamentarna stranka, PES je postao najveća stranka u Crnoj Gori, rekao je Spajić, koji je konferenciju za novinare u izbornom štabu održao na crnogorskom i engleskom jeziku.

– Ostvarili smo dobar rezultat i očekujemo da se vlada što prije formira i razgovaraćemo sa svima koji dijele naše vrijednosti, rekao je Spajić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Spajić je rekao da od budućih partnera u vladi očekuje da zajedno ostvare 95 posto planiranog za građane Crne Gore.

Na pitanje sa kim bi PES formirao vlast, Spajić je rekao da se jasno izjasnio sa kim neće u koaliciju – sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Građanskim pokretom URA.

Programski principi

Partneri za PES su svi koji se slažu sa programskim principima PES-a i sprovođenjem programa Evropa sad 2, dodao je.

Na pitanje da li će o vladi razgovarati sa listom Za budućnost Crne Gore, Spajić je rekao da to pitanje treba ostaviti za sutra.

Konferenciji su prisustvovali predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i nekadašnji premijer Zdravko Krivokapić.