"cnn"

Preko 60 poginulih u bombaškom napadu na aerodrom u Kabulu

military-kabul (1)

General Kenneth F. McKenzie je također rekao da je otprilike 1.000 Amerikanaca ostalo u Afganistanu nakon napada na aerodrom u Kabulu danas

U terorističkom napadu u Kabulu danas je poginulo više od 60 ljudi, a najmanje ih je 140 ranjeno, rekao je dužnosnik afganistanskog Ministarstva za javno zdravstvo za CNN.

Najmanje 12 pripadnika američke vojske je poginulo, a najmanje 15 je ozlijeđeno u napadu na zračnu luku u Kabulu, rekao je na brifingu general Kenneth “Frank” McKenzie, šef američkog Središnjeg zapovjedništva.

General Kenneth F. McKenzie je također rekao da je otprilike 1.000 Amerikanaca ostalo u Afganistanu nakon napada na aerodrom u Kabulu danas.

– Nastavljamo se fokusirati na zaštitu naših snaga kako se evakuacija nastavlja. Dopustite mi da budem jasan, iako smo tužni zbog gubitka života, i SAD-a i Afganistana, nastavljamo izvršavati misiju, a naša misija je evakuirati američke građane, državljane trećih zemalja, nositelje posebnih imigrantskih viza, osoblje američke ambasade i ugrožene Afganistance. Uprkos ovom napadu, nastavljamo misiju – rekao je McKenzie.