Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Crne Gore čestitao Šešelju na slobodi

milo-dukanovic

Premijer Crne Gore Milo Đukanović čestitao je lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju na slobodi, pišu crnogorske Vijesti.

“Niti sam imao očekivanja u Hagu da bih mogao biti iznenađen, konstatiram činjenicu, sud u Hagu je završio proceduru, oslobodio je Šešelja, drago mi je da je svaki čovjek slobodan, više volim da je svako slobodan nego da je svako utamničen. Što se mene tiče primam k znanju i čestitam slobodu Šešelju”, kazao je Đukanović novinarima u Skupštini.

Đukanović je početkom 1990-ih, kada su na prostoru raspadajuće Jugoslavije bjesnili ratovi, bio saradnik Momira Bulatovića, crnogorskog lidera bliskog Slobodanu Miloševiću u vrijeme kada se o Srbiji i Crnoj Gori kolokvijalno govorilo kao ‘dva oka u jednoj glavi.

Sredinom 1990-tih razišao se s Miloševićem i njegovim režimom, javno ga nazivajućiu ‘političkim mrtvacem’, a njegovu politiku pogubnom.

Time se ujedno razišao i s Bulatovićem, od kojeg je preuzeo i vodstvo u još danas vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista.

Ujedno je promijenio i politički smjer, gorljivo zagovarajući reforme i proeuropsku politiku Crne Gore.