Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvanična posjeta

Premijer Luksemburga i njegov suprug ugostili premijerku Srbije i njenu partnericu (FOTO)

ana-brnabic

Teme razgovora dvoje premijera biće bilateralni odnosi, kao i evropske integracije i odnos između Evropske unije i Zapadnog Balkana

Premijer Luksemburga Xavier Bettel ugostio je u Luksemburgu srpsku premijerku Anu Brnabić i njenu partnericu doktoricu Milicu Đurđić.

I premijerka Brnabić, koja je se nalazi u dvodnevnoj posjeti Luksemburgu, retwittovala je nekoliko fotografija koje je luksemburški premijer objavio na Twitteru, nastalih tokom njihovog susreta i obilaska grada, a na kojima se vide i njihovi partneri.

“Sutra ću zvanično primiti srpsku premijerku, a večeras Gauthier Destenay i ja rado pozdravljamo naše prijatelje Anu Brnabić i Milicu i zajedno obilazimo grad Luksemburg”, napisao je Betel na nalogu na Twitteru.

Premijerka je retweetovala poruku i dodala da je Luksemburg jedan od najljepših gradova i da se zahvaljuje Bettelu na pozivu da ga posjeti.

“Poslije njegove posjete Srbiji u maju, uzbuđena sam što mogu da radim na jačanju veza između Srbije i Luksemburga”, napisala je premijerka Srbije.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi od danas u dvodnevnoj posjeti Luksemburgu, tokom koje će se sastati s najvišim zvaničnicima te zemlje i učestvovati na Ekonomskom forumu Srbija-Luksemburg.

Brnabićeva boravi u Luksemburgu na poziv predsednika vlade Bettela, koji će srpskoj premijerki upriličiti svečani doček sa vojnim počastima na Trgu Klerfonten u Luksemburgu.

Teme razgovora dvoje premijera biće bilateralni odnosi, kao i evropske integracije i odnos između Evropske unije i Zapadnog Balkana.