Globus

Uhapšeno pet osoba

Premijerka Srbije na beogradskoj Paradi ponosa šetala s djevojkom

15/09/2019

Grupa ekstremnih desničara pokušala je danas da spriječi održavanje Parade ponosa te su se nakon toga sukobili s policijom

Premijerka Srbije Ana Brnabić prošetala je Paradom ponosa u Beogradu, a najavila je i da će se Beograd kandidovati za Evropski prajd (EuroPride) 2022. godine.

Premijerka Srbije stigla je na paradu sa svojom partnerkom Milicom Đurđić.

Euro prajd je najveći međunarodni prajd u Evropi koji okuplja i do više stotina hiljada gostiju.

“Želim da se zahvalim cijelom timu na organizaciji prajda. Mislim da se danas ponovo šalje poruka mira, ljubavi, tolerancije i to su vrijednosti koje mi u Srbiji moramo čuvamo, da čuvamo mnogo bolje i da ih promovišemo. Mislim da se Srbija kreće u pravom smjeru, mislim da naše društvo postaje tolerantnije. Svakako da postoji mnogo još problema, ali je važno da ih svakog dana malo po malo iješavamo. Bitno je kada govorimo o ljudskim pravima da se ne dijelimo, da se ne dijelimo politički nego da svi zajedno na tome radimo”, navela je premijerka, prenosi Telegraf.rs.

Grupa ekstremnih desničara pokušala je danas da spriječi održavanje Parade ponosa te su se nakon toga sukobili s policijom.

Uhapšeno je pet osoba.

Pripadnici srpske Žandarmerije spriječili su grupu ekstremnih desničara, koji su satima držali centar grada u blokadi, da krenu u susret učesnicima Parade ponosa i izazovu veće incidente.

Ekstremni desničari okupili su se na uglu Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra noseći krstove, ikone i zastave Srbije. Organizator skupa je bio raščinjeni monah Antonije Davidović koji je održao i govor kritikujući sve koji nisu “pravoslavni hrišćani”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.