Nesreća u Srbiji

Preminula porodilja koja je teško povrijeđena u udesu, beba kritično

autobus

Njena beba, koja je juče nakon nesreće rođena carskim rezom, još je u teškom stanju

Trudnica Jovana Milenković (24), koja je juče teško povrijeđena u stravičnom sudaru autobusa i automobila na putu Kruševac-Đunis, preminula je jutros u bolnici.

Kako saznaje Blic, njena beba, koja je juče nakon nesreće rođena carskim rezom, još je u teškom stanju.

Dječak se nalazi u kragujevačkom Kliničkom centru i nakon reanimacije priključen je na aparate za disanje i njegovo zdravstveno stanje je i dalje nestabilno.

Kako se saznaje, beba se nalazi na odeljenju neonatoligije i pod stalnim je nadzorom specijalista, koji primjenjuju sve mjere intenzivnog liječenja.

U ovom udesu, na licu mjesta, poginuo je Jovanin suprug i bebin otac Stefan Ilić (27).

U automobilu sa dvoje mladih bio je Jovanin otac, Saša i njena sestra Teodora. Njih četvoro je “fijatom” iz Kaonika išlo ka Kruševcu. Na krivini se našao u autobus koji je direktno udario u njihov fijat punto.

“Nismo imali gde da skrenemo. Gledao sam autobus kako direktno ide na nas”, kaže Saša Milenković, koji je u “fijatu” bio na mestu suvozača, do nastradalog zeta, Stefana Ilića.

Kako se pretpostavlja, sudar se dogodio kada je autobus proklizao, prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u automobil.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (37) iz okoline Kruševca određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.