nesreća na ibarskoj magistrali

Preticali po magli: Poginula dva brata, u automobilu im bila i majka

nesreca

Dvije osobe iz “golfa” su na mjestu preminule, dok je jedna ženska osoba, koja se takođe nalazila u automobilu, pretrpjela teže povrede

U teškom saobraćajnom udesu koji se dogodio jutros, oko 6.30, u mjestu Tavnik, na dionici puta Kraljevo-Preljina, dvije osobe su poginule, dok je jedna osoba zadobila teške povrede i kako se saznaje, nalazi se u životnoj opasnosti, javljaju srbijanski mediji.

Prema informacijama, život su izgubila dva mladića Erdan H. (18) i Salmin H. (28), dok je teže povrede zadobila žena Neima H. (49) koja je hitno prevezena u bolnicu. Kako javlja Blic, u pitanju je porodica, majka i sinovi, a za volanom je bio osamnaestogodišnji mladić.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je “golf” crnogorske registracije, krećući se prema Preljini prilikom preticanja kamiona kraljevačke registracije direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika “Vihor” koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Dvije osobe iz “golfa” su na mjestu preminule, dok je jedna ženska osoba, koja se takođe nalazila u automobilu, pretrpjela teže povrede i sanitetskim vozilom je prevezena u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu i ljekari se bore za njen život.

Niko od putnika autobusa nije povrijeđen.

Zbog udesa saobraćaj je na ovoj deonici Ibarske magistrale u potpunom prekidu, a poslije uviđaja biće poznato i više okolnosti pod kojima se nesreća dogodila. Pretpostavlja da su glavni uzroci neprilagođena brzina u uslovima smanjene vidljivosti zbog guste magle.