Globus

Pretražuju firme i kuće

Pretresi u nekoliko njemačkih gradova zbog napada u Beču

06/11/2020
Ilustracija

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer rekao je u četvrtak da je Švicarska takođe uhapsila dvije osobe

Njemačka policija saopštila je 6. novembra da pretražuje firme i kućne adrese u nekoliko gradova širom te zemlje u sklopu istrage o četiri osobe za koje se vjeruje da su povezane sa osumnjičenim napadačem koji je u Beču ubio četiri osobe 2. novembra 2020.

U saopštenju se navodi da su u toku pretresi u njemačkim gradovima Osnabrueck, Kassel i u oblasti Pinneberg nedaleko od Hamburga, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Nema prvobitnih sumnji da su četiri osobe protiv kojih se vrši istraga učestvovale u napadu ali se vjeruje da su povezane sa napadačem”, navodi policija u saopštenju koje prenosi agencija Reuters.

Nalozi za pretragu su dobijeni nakon što je austrijsko pravosuđe proslijedilo informaciju njemačkom tužilaštvu.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer rekao je u četvrtak da je Švicarska takođe uhapsila dvije osobe u sklopu istrage o napadu i da je Austrija u kontaktu sa još jednom zemljom.

Zvaničnici austrijskog MUP-a naveli su da je 15 osoba koje su uhapšene u toj zemlji u sklopu istrage o napadu u Beču dio iste radikalne scene.

Austrijska policija ubila je u ponedjeljak, 2. novembra, napadača neposredno nakon što je otvorio vatru na prepune barove u centru Beča.

Napadač je identifikovan kao Kujtim Fejzulaj, osuđivani simpatizer Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) sa dvojnim austrijskim i državljanstvom Sjeverne Makedonije.

Komentari

Autor: RSE

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.