Pretukao suprugu, pa u kući zatočio maloljetnu kćerku

hrvatska policija

Pedesetdvogodišnji muškarac iz Klisa, osumnjičen za porodično nasilje, uhapšen je poslije višesatnih pregovora sa policijom nakon što se zatvorio u kuću i prijetio da će ubiti jednog člana porodice i sebe.

Uhapšeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a žrtvi porodičnog nasilja, koja je lakše povrijeđena, pružena je ljekarska pomoć, saopštila je splitsko-dalmatinska policijska uprava.

Policija je juče poslije podne pregovarala sa osumnjičenim više od pet sati. Člana porodice pustio je nakon nešto više od jednog sata, a on se policiji predao sinoć oko 22.00 sati.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o muškarcu koji je na igralištu tukao suprugu s kojom se svađao. Žena je pozvala policiju, a on se, valjda u strahu od privođenja, zatvorio u kuću s maloljetnom kćerkom. Prijetio je da će ubiti sebe i nju, a uz sebe je imao i automatsku pušku, prenose hrvatski mediji.

Poslije pregovora sa policijom, oslobodio je kćerku, a iz kuće je odlučio da izađe kada je došao njegov sin.

Protiv njega će najvjerovatnije biti podnesena prijava za porodično nasilje, zbog posjedovanja oružja i protivpravnog oduzimanje slobode.

Tokom dana osumnjičeni bi trebalo da bude predat pritvorskom nadzorniku.