Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prevrnuo se autobus u Srbiji, jedna osoba poginula i više od 60 povrijeđenih

prevrnuo-se-autobus

Jedna osoba je poginula, a 62 su povijređene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 04.10 sati u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus na sprat.

Pet pacijenata je primljeno na odeljenje reanimacije Kliničkog centra, a desetoro djece je poslato u Tiršovu. Saobraćaj na tom putu nije obustavljen, ali se otežano obavlja.

Nesreća se desila na autoputu Niš – Beograd poslije isključenja za Vrčin, kada je autobus probio metalnu bankinu i izletio sa puta, javlja Blic.

U Uregentnom centru primili su 60 povređenih putnika.

[quote_box_right]Kako je prenijela RTS, nesreća se dogodila kod “Tranšpeda” na autoputu Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena[/quote_box_right]

– Samo kod nas primljeno je 60 povređenih, i za sada je teže povrijeđeno petoro ljudi. Dijagnostika je još uviujek u toku, a desetoro djece prevezeno je u Tiršovu – kaže za portparolka Urgentnog centra Aleksandra Berić.

U autobusu, na povratku iz Polihrona, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa ljetovanja u Grčkoj, istakla je portparolka Hitne pomoći.

Od 60 povrijeđenih, desetoro djece je prebačeno u Tiršovu, jedno sa teškom povredom glave. Ostalih šest osoba je primljeno u Intenzivnu negu zbog potrebe da se operišu.

Ostali su primljeni sa lakšim povredama.

Pet pacijenata primljeno je na odjeljenje reanimacije Kliničkog centra, nakon nesreće u kojoj se prevrnuo autobus sa domaćim turistima, izjavio je danas direktor Urgentnog centra Milika Ašanin.

Kako je objasnio, dijagnostika je u toku i u toku dana će biti poznato stanje pacijenata.

Hitna pomoć Beograd je poslala 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

U spašavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povrijeđena pacijenta, kazala je Macura.

Ukupno je 61 osoba prevezena u tri bolnička centra – VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar, dodala je portparolka Hitne pomoći.

Kako je prenijela RTS, nesreća se dogodila kod “Tranšpeda” na autoputu Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena.

Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa.