Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Približava se BiH

Sloveniju i Hrvatsku poharalo nevrijeme, oluja nosila krovove i čupala stabla (VIDEO)

nevrijeme

Nešto poslije 19 sati u Zagrebu su zabilježeni olujni udari vjetra te je počela padati mjestimična kiša

Kako javljaju mediji u Sloveniji, ondje je u poslijepodnevnim satima već bilo silovitih olujnih naleta.

Prema podacima 24ur, na sjeveru i zapadu Slovenije zabilježen je prvi udar nevremena, koji je uz obilnu kišu i grad te jak vjetar donio lokalne bujične poplave i štete na nekim objektima.

Bilo je iščupanih stabala i odvaljenih jumbo plakata, a tamošnji Centar za obavješćivanje do 18 sati je dobio gotovo 60 dojava o raznim problemima, ponajprije poplavljenim objektima i odnesenim krovovima.

Također, na ‘dolenjskoj’ autocesti zbog veće količine vode na kolniku nastao je veliki zastoj. Oluja je u međuvremenu pogodila i ostatak Slovenije, nakon čega je počela prelaziti i granicu s Hrvatskom.

Nešto poslije 19 sati u Zagrebu su zabilježeni olujni udari vjetra te je počela padati mjestimična kiša. Olujni vjetar nosio je krovove sa zgrada te je čupao stabla.

Nevrijeme je najviše pogodilo zagrebački kvart Remetinec, gdje je vjetar dignuo krov s jedne stambene zgrade. Na teren su izašli i vatrogasci.

Kod Karlovca je pala snažna kiša, a u Samoboru je pala tuča. U Zagrebu je zapuhao i jak vjetar, a na više mjesta letjeli su krovovi.

Na zagrebačkom Laništu tako je vjetar isčupao dio krova na stambenoj zgradi.