Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Priča o njenom spasiocu: Dramu trudnice iz Pariza pratio je cijeli svijet

pariz

Britanski Daily Mail u velikom je tekstu otkrio nove detalje stravičnog napada u Parizu i snimke koja je na možda najjeziviji način dočarala brutalnost i paniku koja je nastala u koncertnoj dvorani u kojoj je počinjen najveći masakr.

Čovjek poznat samo kao Sebastian jedan je od heroja tragične večeri u spomenutoj dvorani, koja nosi ime Bataclan. Upravo je on bio taj koji je pojurio iz mjesta gdje se skrivao u dvorani kako bi s prozora uhvatio trudnu ženu koja je visjela i zadnjim atomima snage se držala da ne padne.

U trenutku u kojem je povukao ženu na sigurno, trojica napadača su pretraživala hodnike i ubijala ljude. I žena i dijete preživjeli su napad. Sebastian je za La Province rekao:

“Kad sam bježao iz dvorane vidio sam ženu kako poziva u pomoć i viče da je trudna. Molila je da je netko uhvati ispod ako se više ne bude mogla držati, ali dolje je bio haos – uostalom, visila je s velike visine. Povukao sam je nazad i vratio na mjesto gdje sam se skrivao da bih na nozi osjetio cijev kalašnjikova i slušao teroristu kako viče “siđi dolje, lezi na pod”.

[yuzo_related]

Sebastian je dalje opisao kako su napadači vikali da je ovo za nevine žrtve Sirije i derali se: “Čujete li plač onih koji pate? Sada znate kako je ljudima u Siriji svaki dan. Ovo je rat. I ovo je samo početak. Masakrirat ćemo nevine i želimo da to kažete svima!”

Začudo, Sebastiana nisu pogubili – zatražili su od njega i od drugih talaca da nazovu neke od medija: “Željeli su razgovarati s novinarima. Međusobno su pričali na francuskom’, rekao je.

Nakon toga su napadači počeli pregovarati s policijom i navodno su pustili dosta ranjenih talaca. Ovo je prvi put da je u javnost stigla ovakva tvrdnja i policija je još nije potvrdila.

“Stavili su nas kraj prozora i ja sam morao vikati policiji da ne prilazi bliže. Rekli su da su opasani eksplozivom i da će nas sve raznijeti ako se približe. Nisu bili organizirani i komunicirali su s policijom preko ‘notebooka’ jednog od talaca. Jedino što su tražili je povlačenje policijskih snaga.”

Sebastian je dalje nastavio s otkrivanjem detalja jezive noći: “Prijetili su da će ubiti po jednog taoca svakih pet minuta i izbaciti tijelo kroz prozor. Bile su to najduže minute mojeg života. Prošao sam put od nade do prihvaćanja smrti u nekoliko trenutaka.”

Uskoro je došao trenutak oslobođenja, kaže: “Teroristi su stavili dvojicu talaca na vrata, ali je policija uspjela ući u zgradu bez da ih ozlijedi. Bacili su dvije šok bombe. Druga je pala blizu mene i odbacila me pokraj vrata kad su policajci ušli. Bio sam spašen”, završio je svoju nevjerovatnu priču Sebastian.