Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Prije dvije godine autobusom ubio dvoje turista, sada je uhvaćen da vozi pijan

autobus

Zbog vožnje u pijanom stanju prekršajno je kažnjen sa 7000 kuna te mu je na šest mjeseci izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilo D kategorije

Zadarska policija potvrdila je da je prije tri dana na autocesti kod Zadra zaustavila vozača autobusa kojem je izmjerila 2,57 promila alkohola, a prema pisanju medija riječ je o vozaču koji 2017. autobusom usmrtio dvoje Amerikanaca.

U autobusu kojeg je policija zaustavila 27. juna na autocesti kod izlaza Zadar-1 nije bilo putnika, a 45-godišnji vozač je odmah isključen iz saobraćaja te je smješten u policijske prostorije u Obrovcu do otrežnjenja.

Zbog vožnje u pijanom stanju prekršajno je kažnjen sa 7000 kuna te mu je na šest mjeseci izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilo D kategorije.

Po pisanju medija 45-godišnjak je navodno u oktobru 2017., u mjestu Ljuta u Konavlima, vozeći turistički autobus unatrag na parkiralištu restorana usmrtio dvoje državljana SAD-a u dobi 68 i 71 godinu koji su se u kobnom trenutku nalazili uz zadnji dio autobusa.

Dvije sedmice kasnije u Dubrovniku se, navodno, svojim vozilom zabio u autobus tadašnjeg poslodavca, gradske prijevozničke firme ‘Libertas Dubrovnik’, prešavši u suprotnu traku pri čemu je teže ozljeđen.

Iste godine je kod bivšeg poslodavca zbog krađe novca dobio otkaz.