beograd

Prije tri mjeseca je tukao u kolima jer nije htjela da ide u tržni centar

bg – pucnjava

Sin „surčinca“ Ljubomira Jovanovića Dragoslav, koji je ranio suprugu Teodoru, a potom pucao u sebe, izgubio bitku za život

Dragoslav Jovanović (25) – sin nekadašnjeg pripadnika „surčinskog klana“ Ljubomira Jovanovića Staklenog, prijatelja Ljubiše Buhe Čumeta – koji je u ponedeljak u Beogradu teško ranio suprugu Teodoru (25), a onda pucao sebi u glavu, preminuo je jučer u Urgentnom centru.

Jovanović je, podsjetimo, presreo suprugu, od koje se razvodio, u blizini doma njenih roditelja, a potom ju je sa tri hica iz pištolja pogodio u grudi i rame, dok je u kolicima šetala njihovog jedanaestomjesečnog sina.

Teške povrede

– Žena se nalazi na intenzivnoj nezi i njeno stanje je i dalje teško, ali stabilno. Njen suprug je uprkos borbi ljekara izgubio bitku za život. Njemu su prekjučer otkazale gotovo sve vitalne funkcije, bio je u nesvjesnom stanju. Povrede su bile takve da jednostavno nije imao šanse da preživi – kaže izvor Kurira.

Okidač za stravičnu dramu bila je upravo prijava koju je Teodora podigla protiv supruga i nakon toga otišla od kuće i iz straha mu nije dozvoljavala da vidi dijete.

Teodora je svog supruga prijavila za nasilje u porodici u martu ove godine kada ju je, kako je ispričala policiji, prisiljavao da sa njim ide u tržni centar u šoping, što je ona uporno odbijala.

– Prema njenim riječima, kada nije pristala da ide u šoping, on ju je prisilio da uđe u automobil i sve vrijeme je na putu do tamo udarao i prijetio joj. Po dolasku ispred tržnog centra Teodora nije željela da izađe iz auta, što je Dragoslava dodatno razjarilo i on je ponovo nasrnuo na nju. Batine i prijetnje nastavile su se i na putu ka kući. Teodora je potom pozvala roditelje koji su došli po nju, a onda su zajedno slučaj prijavili policiji – priča izvor Blica iz istrage.

Majka jedanaestomjesečnog djeteta, tada se sa bebom spakovala, napustila Dragoslavljev dom i vratila se kod roditelja.

Dragoslavu je nakon ovog događaja određena mjera zabrane prilaska u trajanju od mjesec dana koju je on prekršio jednom kada je došao do zgrade njenih roditelja i pitao da vidi dijete kroz prozor, ali da sem toga nije bilo većih incidenata. Ona je i tad pozvala policiju i rekla da se plaši za svoju bezbjednost.

Teodora i Dragoslav su nakon toga stupili u proces razvoda, a onda je on u ponedjeljak uvečer došao na Novi Beograd i presreo je dok je šetala njihovo dijete.

Kako su ispričali svjedoci, čuli su kako se mladi bračni par raspravlja na ulici oko odlaska u kupovinu.

– Vikao je: “Teodora, ljubavi, ajmo do tržnog centra da ti nešto kupim”, a ona je odbila. Nakon toga začuli su se pucnji – ispričali su svjedoci drame na Novom Beogradu.

Nakon pucnjave, Teodora je bila u svjesnom stanju i policajcima koji su joj pritrčali u pomoć ispričala je da je upucao muž sa kojim ne živi već duže vrijeme i sa kojim se razvodi. Uz to je i rekla da pozovu njenu majku da uzme dijete.

Prijava policiji

Jovanović je, podsjetimo, sin nekadašnjeg kriminalca iz Surčina Ljubomira Jovanovića Staklenog, kome je suđeno zbog preprodaje ukradenih automobila i nedozvoljenog nošenja oružja. On je također bio svjedok pokušaja ubistva Ljubiše Buhe Čumeta i navodno njegov blizak prijatelj.

– Otkad se sve ovo desilo, njegova porodica je očajna, gotovo da i ne izlaze napolje, a koga god da smo ovih dana vidjeli ispred, bio je uplakan. Svjesni su da je bilo malo vjerovatno da će Dragoslav preživjeti, ali su se ipak nadali čudu – ispričala je komšinica porodice Jovanović iz Surčina.

Prijatelji teško ranjene Teodore kažu da je ona duže vrijeme trpila nasilje od Dragoslava, kao i da su svi strahovali da bi ovako nešto moglo da se desi.

Prijatelji se opraštaju od ubijenog

Vijest o Jovanovićevoj smrti potresla je i njegove brojne prijatelje.

– Brate moj, posljednji pozdrav, ja sam te lično poznavao i znam kakav si dečko bio, a drugi nek pričaju šta hoće. Do posljednjeg trenutka sam vjerovao u čudo da se možeš izvući, ali ga nisam dočekao – jedan je od komentara koji su Jovanovićevi prijatelji ostavljali ispod vijesti o njegovoj smrti.