Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Primao socijalnu pomoć u Njemačkoj, a u Siriji ubio 36 ljudi

nusra345

U Düsseldorfu je uhapšen Sirijac, za kojeg se sumnja da je u domovini ubio 36 ljudi.
Pretpostavlja se da je bio pripadnik organizacije “Al Nusra front”, a njemački “Bild” prenosi da je u svojstvu azilanta primao socijalnu pomoć u iznosu od 2.400 eura mjesečno.

Abdalfatah H. A. (35) izbjegao je iz Sirije zajedno sa suprugom, koja je bila u drugom stanju, i troje djece u uzrastu od sedam, pet i tri godine. U oktobru su stigli u Plauen, u njemačkoj pokrajini Saksoniji, a dva i po mjeseca kasnije rodilo im se i četvrto dijete.

Od aprila 2016, nakon što mu je priznat status azilanta, porodica je u početku primala socijalnu pomoć u iznosu od 2.300 eura, a kasnije 2.400 eura, piše njemački Focus.

Na birou za zapošljavanje Abdalfatah H.A. je naveo da je u Siriji radio kao automehaničar.

U međuvremenu je osumnjičen da je u martu 2013. ubio 36 vladinih činovnika u Siriji. Osim toga, na teret mu se stavlja da je početkom 2013. u Siriji osnovao borbenu jedinicu u sastavu terorističke organizacije “Džabhat al Nusra” gdje je, prije svega, bio zadužen za upravljanje finansijama i vozilima. Učestvovao je u borbama protiv sirijske vojske, između ostalog, u zauzimanju velikog magacina oružja u Mahinu novembra 2013.