Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Princ William: Prijateljstvo između Palestinaca i Britanaca će jačati

29/06/2018

Princ William okončao je petodnevnu turneju po Bliskom istoku, posjetivši Jordan, Izrael i na kraju Palestinu.

U posljednjem dijelu njegove prve zvanične posjete, on je obišao sveta muslimanska, kršćanska i židovska mjesta u Jeruzalemu.

Princov obilazak svetih mjesta i historijskih znamenitosti u Jeruzalemu došao je nakon što je posjetio de-facto glavni grad Palestine Ramallah u srijedu, gdje se susreo sa predsjednikom Mahmoudom Abbasom, a nakon toga se družio s mladim ljudima i igrao nogomet s djecom, prenosi WAFA.

Također je posjetio lokalni izbjeglički kamp i sastao s predstavnicima izbjeglica i članovima Agencije UN-a za izbjeglice za Palestinu, kojoj će Ujedinjeno Kraljevstvo doznačiti 38.5 miliona funti za pomoć.

– Moja poruka je da nećete biti zaboravljeni. Ovo je bilo veoma snažno iskustvo da vas i druge Palestince upoznam koji žive na Zapadnoj obali i čujem vaše priče. Nadam se da će, pošto sam bio ovdje i shvatio s kojim se izazovima suočavate, veze prijateljstva između Palestinaca i Britanaca jačati – poručio je William.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.