Globus

rat u meksiku

Pripadnici kartela upali u grad i počeli nasumično pucati, broj mrtvih 21 (VIDEO)

02/12/2019

Vlada sjeverne države Coahuila saopćila je da su lokalne sigurnosne snage rano u nedjelju ubile sedam naoružanih napadača, dodavši da je još 10 osoba ubijeno tokom razmjene vatre

Nasilni sukobi između policije i osumnjičenih pripadnika kartela u sjevernom meksičkom gradu usmrtili su 21 osobu tokom vikenda, što je dodatno zategnulo tenzije koje su potaknute obećanjima američkog predsjednika Donalda Trumpa da će narko kartele proglasiti teroristima.

U sukobima u i oko malog grada Villa Union, nedaleko od teksaške granice, ubijeno je 17 naoružanih napadača i četiri policajca, javlja ABC News.

Vlada sjeverne države Coahuila saopćila je da su lokalne sigurnosne snage rano u nedjelju ubile sedam naoružanih napadača, dodavši da je još 10 osoba ubijeno tokom razmjene vatre.

U pucnjavi je ranjeno i šest policajaca, što je zaprepastilo stanovnike grada, zbog čega je došlo do žestokih kritika na društvenim medijima načina ophođena policije prema ovom problemu.

Naoružani pripadnici kartela ušli su u gradić u konvoju vozila i počeli su nasumično pucati u urede gradonačelnika i policijske stanice.

Pucnjava je odjekivala gradom, a borbe su snimljene videom koji je kasnije distribuiran na društvenim mrežama i emitovan od lokalne televizije.

Vlada države Coahuila navela je u saopćenju da policija uz pomoć helikoptera još uvijek progoni ostatke kartela.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.