Globus

Pripadnika klana Luke Bojovića raznijela “marmelada”

20/06/2018

Siniša Milić (45), pripadnik klana Luke Bojovića, likvidiran je u utorak u Beogradu takozvanom “marmeladom”, kako popularno kriminalci nazivaju taj eksploziv, piše Kurir.

Naime, atentator je koristio klasičan eksploziv, spravljen kao smjesa više jedinjenja i može se na nabaviti na crnom tržištu u tri zemlje iz regiona: Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Međutim, ispituje se da li eventualno eksploziv potiče s jednog od kamenoloma u Srbiji, gdje ga mineri koriste.

Kilogram ovog eksploziva na crnom tržištu košta od 1.700 do 4.500 eura. Trenutno se, na osnovu ostataka sa lica mjesta, ispituje i porijeklo, odnosno na koji način je eksploziv aktiviran – da li je korištena elektronika mobilnih telefona, ključ za daljinsko otključavanje/zaključavanje vozila ili čak dijelovi sa elektronske ogrlice za dresuru pasa.

Pretpostavlja se da je ubica neko vrijeme pratio Milića i da je na daljinski aktivirao eksploziv podmetnut pod Milićev džip, prenosi Telegraf.

Podsjećamo i na slučaj iz 2012. godine, kada je na isti način likvidiran Boško Raičević (42), blizak rođak Andrije Draškovića. On je 22. juna raznijet tako što je njegov “citroen” dignut u vazduh u Ulici cara Dušana na Dorćolu.

Eksplozija je bila toliko snažna da je Raičević bukvalno raskomadan, a dijelovi njegovog tijela odletjeli su i dvadesetak metara. U eksploziji je povrede lica zadobio i Aleksandar S. (41), koji je bio u vozilu pored Raičevićevog.

Prije samo godinu i po dana, tačnije, 8. februara, u vazduh je dignut i automobil Ivana Ćirića. Eksplozija se dogodila u beogradskom naselju Braće Jerković. On je tada preživio, ali sa teškim povredama zbog kojih mu je amputirana ruka. To je bio treći pokušaj atentata na njega, a kobni u kom je usmrćen, dogodio se nekoliko mjeseci kasnije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.