Globus

hrvatska

Pripit BMW-om pretjecao kamion preko pune linije, poginulo dijete

11/06/2022

"U cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica vezano uz opisanu prometnu nesreću, pozivamo vozača teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom (teretno vozilo je nevjerovatnije marke "Scania") da se javi policiji

Jučer oko 17:30 u Štefancu u Hrvatskoj, na raskrižju ulica Zrinskih i Vladimira Nazora, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradalo dijete, piše Međimurska policija.

Objavili su kako je došlo do nesreće.

“Nesreća se dogodila u trenutku kada je 44-godišnji vozač BMW-a 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao Ulicom Zrinskih, pod utjecajem alkohola od 0,79 g/kg te pretjecao trenutno nepoznato teretno vozilo i osobni automobil (Mercedes E 220 CDI), čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 51-godišnja vozačica i skretala u Ulicu Vladimira Nazora”, počela je policija opis nesreće.

“Vozač BMW-a se prije pretjecanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno, pretjecao je preko “pune linije” i neposredno ispred raskrižja, zbog čega je prednjom dijelom BMW-a udario u prednji bočni dio Mercedesa”, pojašnjavaju.

Dijete je tu slučajno prolazilo.

“Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po kolniku i nogostupu te udara stražnjim dijelom u bicikl na kojem se na nogostupu nalazilo dijete. Uslijed siline udara dijete je tijelom udarilo u obližnji prometni znak, dok je BMW stražnjim dijelom udario u betonski stub javne rasvjete i drugi prometni znak. U nastavku rotiranja BMW je prednjim dijelom udario u drugo dijete (pješaka) te bicikl kojeg je guralo prelazeći obilježeni pješački prijelaz”, piše policija.

“Na mjestu događaja liječnik u sastavu ekipe hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt djeteta, koje se na biciklu nalazilo na nogostupu, dok su drugo dijete (pješak) i 46-godišnji putnik iz BMW-a prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili ozljede, koje će se naknadno okvalificirati”, piše policija.

“Vozač BMW-a je uhapšen te će se tokom današnjeg dana (11. juna) uz kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske”, dodaje se.

“U cilju prikupljanja svih relevantnih činjenica vezano uz opisanu prometnu nesreću, pozivamo vozača teretnog vozila s pridodanim priključnim vozilom (teretno vozilo je nevjerovatnije marke “Scania”) da se javi u Policijsku postaju prometne policije Čakovec (adresa: Jakova Gotovca 7) ili putem telefona pozivom na broj 192”, kaže policija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.