Globus

dijana hrkalović

Pritvor bivšoj državnoj sekretarici MUP-a Srbije osumnjičenoj za miješanje u istragu

16/10/2021
FOTO: M. M./Pixsell

Bivšoj državnoj sekretarici srbijanskog ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović određen je pritvor do 30 dana, priopćeno je u subotu iz Višeg suda u Beogradu, nakon što je dan ranije privedena i saslušana u okviru istrage prikrivanja dokaza ubistva.

Pritvor je, poslije saslušanja, odredio sudija posebnog odjela za organizirani kriminal Višeg suda u Beogradu, a Hrkalović se tereti za kazneno djelo trgovine utjecajem.

Razlog za pritvor je “postojanje okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometala postupak utjecajem na svjedoke”, obrazložio je sud.

Hrkalović je, prema tvrdnjama izvora na koje se pozivaju beogradski mediji, privedena jer se dovodi u vezu s uklanjanjem dokaza ubistva Vlastimira Miloševića u januaru 2017. godine.

Milošević (34), bivši karate reprezentativac, bio je voditelj osiguranja u nekoliko popularnih lokala u Beogradu.

Za to je ubistvo bio osumnjičen, priveden, a potom oslobođen, Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, Marko Miljković, te još jedna osoba iz organizirane kriminalne grupe koju je predvodio Belivuk, prenosi Hina.

Specijalni sud za organizirani kriminal potvrdio je ranije u petak optužnicu protiv ukupno 30 pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom se terete za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje oružja i brojna druga teška kaznena djela.

Hrkalović se u maju 2019. povukla iz MUP-a, zbog navodno drugih obveza koje treba preuzeti, ali se više nije vraćala u policiju.

Tokom istrage u javnosti se nagađalo da je Hrkalović imala bliske veze s Belivukovom kriminalnom grupom i ona je već bila pozivana na razgovore u okviru istrage.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.