Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Priveden mladić koji je putem Facebooka prijetio ministru

IGvaQywk_prosvjed_oboljeli11_301117

Tomislav P. iz Rijeke uhapšen je jer je preko Facebooka prijetio ubistvom ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, najavivši mu da će ga zadaviti golim rukama, javlja Novi list. Mladića, nastanjenog na Krnjevu, tereti se da je u četvrtak kasno navečer sa kućne adrese putem mobitela i sa svog Facebook profila ministru poslao poruku u kojoj mu je prijetio, s ciljem da ga zaplaši.

– Slušaj me, ubit ću te ko zeca, kako te nije sram stopirati liječenje… Samo ćeš nestati – navodilo se, između ostalog, u poruci, pored drugih ružnih riječi koje nisu za javno objavljivanje.

Inkriminirane riječi, pretočene u kaznenu prijavu protiv Riječanina, izazvale su kod ministra osjećaj straha i ugroženosti, navodi se u službenim aktima protiv osumnjičenog koji se tereti za kazneno djelo prijetnje. Prema dosadašnjim spoznjima policije, mladića je na ovakav čin ponukala okolnost da je iz medija saznao za slučaj teško oboljele djevojčice za koju je shvatio da se neće liječiti onako kako bi to za nju bilo najbolje, javlja Novi list.

Pridveden je sudu istrage Županijskog suda u Rijeci Vladi Bosneru, uz prijedlog tužiteljstva da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac nije prihvatio taj prijedlog, ali je osumnjičenom za prijetnje ministru odredio mjere oprez.