Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zagreb

Priznali pljačku, pa dobili više od 20 godina zatvora

zagreb – pljacka

Željko Vrbat i Branislav Kovačević dobili su po 4 godine i 11 mjeseci, Denis Šagud i Romeo Tole po 4 godine i 10 mjeseci, a Jasmin Mujkić 3 godine i osam mjeseci zatvora

Za pljačku kombija Zagrebu 18. decembra 2017. i krađu 320.000 kuna, petorica optuženih dobila su ukupno više od 20 godina zatvora. Svi su priznali da su učestvovali u pljački.

Željko Vrbat i Branislav Kovačević dobili su po 4 godine i 11 mjeseci, Denis Šagud i Romeo Tole po 4 godine i 10 mjeseci, a Jasmin Mujkić 3 godine i osam mjeseci zatvora.

Kad je vozač iz prtljažnog prostora dostavnog vozila izvadio i predao im kofer s novcem u kojem je bio iznos od oko 320.000 kuna, okrivljenici (svi osim Vrbata) ušli su u Audi A6 u kojem ih je čekao prvookrivljenik te su se dovezli na Radničku cestu 282 u Zagrebu gdje je prvookrivljenik predao torbu drugom muškarcu zasad neutvrđenog sadržaja tražeći od njega da ju pospremi i pričuva mu je. Četvorica su potom Golfom nastavila vožnju. No, dok su bježali prema Petruševcu, uočio ih je policajac u civilnoj Škodi i pokušao zaustaviti palicom ‘STOP policija’. Zaprijetili su i njemu, ali je policajac u međuvremenu alarmirao kolege, pa su se dignuli specijalci, interventna policija i helikopter. Pljačkaši su uhapšeni u Jelkovcu nakon polusatne potjere. Kovčeg u kojem je prenošen novac iz opljačkane pošiljke nađen je u jednoj garaži u Sesvetama.

Željko Vrbat, Šepo ili Švicarac, na glasu je kao jedan od najboljih vozača među razbojnicima. Bio je pritvaran zbog oružanih pljački i razbojstava. Protiv njega bio je podignut i niz kaznenih prijava i optužnica, ali nikada nije pravomoćno osuđen.

Sumnjalo se da je bio vozač i 4. decembra 2007. godine u prepadu na novčanu pošiljku Getroa, kada su zaštitari ubili razbojnika Darka Marinića, a ranili Kristijana Čabraju. U nedostatku dokaza Vrbat je oslobođen krivnje. Sud ga je oslobodio i u slučaju pljačke milion i po kuna vrijednog zlata iz Rafinerije plemenitih kovina u Tratinskoj ulici iz 2011. godine.