Uhapšen u akciji MUP-a Srbije

“Prljavi policajac” kontrolisao dilanje droge u Vrbasu, a za konkurenciju je imao poseban sistem

mup srbije

S. M. (29), “prljavi policajac” iz Zmajeva koji je radio u stanici u Vrbasu, osumnjičen je da je kontrolisao prodaju droge u ovom dijelu Vojvodine, a da je konkurenciju je uklanjao montiranim hapšenjima i podmetanjem droge drugim dilerima.

Uhapšen je u petak u akciji novosadskog MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole po nalogu Višeg javnog tužilaštva, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Uz njega, uhapšeni su i N. P. (21) i A. M. (27) zbog sumnje da su proizvodili i prodavali opojne droge, te iznuđivali novce, dok je S. S. (21) uhapšen zbog sumnje da je samo proizvodio i dilovao drogu.

Razgranata linija kriminala, kako se sumnja, išla je od S. S. koji je prodavao drogu u većim količinama, dok su N. P. i A. M. to dalje rasturali na području Zmajeva, Vrbasa i Novog Sada. Stratešku pomoć pružao im je, pretpostavlja se, mladi korumpirani policajac S. M.

Njegove kolege su šokirane saznanjem da je bio upetljan u sumnjive poslove. Nisu znali da ga „radi“ unutrašnja kontrola sve dok nije već sve došlo skoro do kraja. Tada im je saopšteno da radi razna nepočinstva sa mladićima koji su u Zmajevu poznati kao kriminalci. Nezvanično kažu da su ga znali kao dobrog policajca, koji je iz škole, ali i raznih testiranja donosio odlične rezultate, mlad i spreman.

Za njega se sumnja se da je obavještavao N. P. i A. M, osumnjičene da su prodavali drogu na području Zmajeva, o kretanju policijskih patrola po ovom selu i kraju, te dojavljivao kada i gdje da se sklone.

Nije želio ni da sprovede naredbu o privođenju A. M. na izdržavanje kazne zatvora. Takođe, hapsio je osobe za koje mu N. P. dojavljivao da im je podmetnuto drogu, sa namjerom da uklone “konkurenciju” iz posla.

– Nakon saznanja da je jedan muškarac u junu ove godine prijavio policiji da su A. M. i N. P. sakrili nešto u jednoj napuštenoj kući, o tome je obavijestio njih dvojicu, a A. M. i N. P. su potom, kako se sumnja, od tog muškarca pokušali da iznude 500 eura – saopštili su iz policije.

Unutrašnja kontrola pratila je S. M. već duže vrijeme. U policiji radi oko četiri godine.