Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Profesorica priznala da je silovala 15-godišnjeg učenika

stephanie123

Profesorica engleskog jezika i glume srednjoj školi u Vancouveru, u američkoj saveznoj državi Washington, izjasnila se krivom prema optužnici da je silovala svog 15-godišnjeg učenika.

Prema sudskim dokumentima Stephanie McCrea (36) se u decembru prošle godine upustila u vezu sa svojim učenikom, s kojim se u više navrata nalazila prije nastave i nakon proba za školske predstave. Da su se upustili i u nedopuštene spolne aktivnosti, istražiteljima je otkrila žrtva, 15-godišnji dječak kojega je profesorica, inače majka 9-godišnjeg sina, obljubila.

stephanie222

McCreai se u trenutku stupanja u neprimjerenu vezu raspadao brak, a svojoj je žrtvi zaprijetila da će se ubiti ako ikome išta kaže o njihovoj vezi. Dvije sedmice prije hapšenja, u januaru ove godine, ona je sebi zaista pokušala oduzeti život.

Njen advokatica je na sudu kazala da je 2012. godine McCrea počela patiti od određenih mentalnih tegoba, nakon što je doživjela tešku saobraćajnu nesreću.

Profesoricu su u srednjoj školi suspendovali, a nakon priznanja zlodjela vrlo će vjerovatno dobiti i otkaz. Izricanje kazne najavljeno je za kraj septembra, a prijeti joj petogodišnji zatvor.