Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smiljana Srnec

Proglašena krivom za ubistvo sestre Jasmine, dobila 15 godina zatvora

Smiljana Srnec

Srnec je bila optužena za ubistvo svoje sestre Jasmine čije je tijelo bilo skriveno u zamrzivaču

Varaždinski Županijski sud donio je nepravomoćnu presudu u slučaju ubistva u Palovcu koje je šokiralo Hrvatsku. Smiljana Srnec proglašena je krivom za smrt svoje sestre Jasmine Dominić te osuđena na 15 godina zatvora.

Određena joj je maksimalna zatvorska kazna, a u nju joj se uračunava vrijeme provedeno u zatvoru.

O ubistvu svoje sestre Smiljana Srnec nije puno govorila. Kroz suze je na sudu rekla da joj nikad ne bi učinila ništa nažao, govorila da su se slagale i da joj jako nedostaje još i danas. Psihijatri su je označili kao manipulatoricu, a tužiteljica kao osobu koja je sposobna ubiti, optužiti druge da bi “spasila svoju kožu”.

Jučer je održan posljednji sraz optužbe i obrane. Više od sata Irma Bagarić, zamjenica županijske državne odvjetnice, i čakovečki odvjetnik Krešimir Golubić, branitelj Smiljane Srnec, iznosili su svoje argumente za optužnicu i protiv nje.

Podsjetimo, Smiljana Srnec (45) optužena je za ubistvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do februara prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu. O tom su slučaju pisali i svjetski mediji, a slučaj škrinja jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.