Globus

Smiljana Srnec

Proglašena krivom za ubistvo sestre Jasmine, dobila 15 godina zatvora

30/06/2020
FOTO: Jutarnji list

Srnec je bila optužena za ubistvo svoje sestre Jasmine čije je tijelo bilo skriveno u zamrzivaču

Varaždinski Županijski sud donio je nepravomoćnu presudu u slučaju ubistva u Palovcu koje je šokiralo Hrvatsku. Smiljana Srnec proglašena je krivom za smrt svoje sestre Jasmine Dominić te osuđena na 15 godina zatvora.

Određena joj je maksimalna zatvorska kazna, a u nju joj se uračunava vrijeme provedeno u zatvoru.

O ubistvu svoje sestre Smiljana Srnec nije puno govorila. Kroz suze je na sudu rekla da joj nikad ne bi učinila ništa nažao, govorila da su se slagale i da joj jako nedostaje još i danas. Psihijatri su je označili kao manipulatoricu, a tužiteljica kao osobu koja je sposobna ubiti, optužiti druge da bi “spasila svoju kožu”.

Jučer je održan posljednji sraz optužbe i obrane. Više od sata Irma Bagarić, zamjenica županijske državne odvjetnice, i čakovečki odvjetnik Krešimir Golubić, branitelj Smiljane Srnec, iznosili su svoje argumente za optužnicu i protiv nje.

Podsjetimo, Smiljana Srnec (45) optužena je za ubistvo svoje sestre Jasmine, koje se dogodilo prije 20 godina, nakon čega je do februara prošle godine Jasminino tijelo bilo skriveno u zamrzivaču u kući Smiljane Srnec u Palovcu. O tom su slučaju pisali i svjetski mediji, a slučaj škrinja jedan je od najintrigantnijih u hrvatskoj enciklopediji zločina.

Komentari

Autor: Jutarnji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.