Progovorio bračni par koji je udomio ubicu s Floride: Nismo imali pojma

cruz1

Šokirani par koji je prije samo tri mjeseca udomio ubicu Nikolasa Cruza koji je na Valentinovo nemilosrdno ubio 17 ljudi u srednjoj školi na Floridi progovorio je o periodu tokom kojeg je poremećeni 19-godišnjak boravio pod njihovim krovom.

Kažu kako nisu imali pojma u kakvoj su se nevolji i sami mogli naći i da nisu slutili da bi mogao biti tako opasan.

Medicinska sestra Kimberly (49) i njezin suprug, 48-godišnji vojni analitičar James Snead, pristali su primiti Cruza u svoj dom u Parklandu nakon što je to zatražio njegov prijatelj i njihov sin, piše Jutarnji list.

Preselio se kod njih samo nekoliko dana nakon što je njegova majka koja ga je posvojila, Lynda Cruz, preminula od upale pluća 1. novembra.

Kimberly i James kažu kako nisu vidjeli njegovu mračnu stranu.

– To čudovište je živjelo pod našim krovom, a mi nismo imali pojma – kazala je Kimberly za South Florida Sun Sentinel, a njezin suprug je dodao kako su očito svi osim njih znali da je problematičan.

U intervjuu su opisali kako je Cruz bio ekstremno depresivan nakon majčine smrti i kako je bio primjetno “nezreo” ali kako se svakim danom provedenim u novom domu doimao sretnijim.

Porodica, koja je imala kućne ljubimce, tvrde kako nisu primijetili da je prema njima bio okrutan, uprkos tvrdnjama nekih kako je i na društvenim mrežama objavljivao fotografije mučenih životinja.

Kimberly i James Snead / FOTO: Facebook

Par je priznao kako je tinejdžeru opsjednutom oružjem dopustio da u kući drži poluautomatsku pušku AR-15, ali morao je oružje držati u sefu u spavaćoj sobi.

Unutar sefa skrivao je još nekoliko pištolja i noževe. Svaki put kad bi otvarao sef Cruz je morao obavijestiti Kimberly i James, a oni tvrde da je to učinio dva put otkako se uselio kod njih.

Kimberly kaže kako je Cruz išao na psihoterapije otkako je preminula njegova majka , a da su samo pet dana prije ubilačkog pohoda kod psihijatra bili zajedno.

Međutim, noć prije masakra, tvrdi ovaj bračni par, nije bilo nagovještaja da se tinejdžer počeo ponašati neobično.

Na dan napada, oko 2.30 sati, primili su panični telefonski poziv od Cruza. Kazao im je za pucnjavu u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas, a James mu je savjetovao da ode do najbliže trgovine i da će ga on pokupiti.

Međutim, dok je išao po njega, James je primio poziv od policije koju je zanimalo gdje bi se Cruz mogao nalaziti. Tada je shvatio da je upleten u priču, sve je ispričao policiji i odjurio natrag kući kako bi se uvjerio da je sve u redu s njegovom suprugom.

– Strahovao sam za njezin život – kazao je medijima.

Cruza su priveli, a tada su ga Kimberly i James posljednji put vidjeli.

– Rekao je da mu je žao… izvinio se. Izgledao je izgubljeno, potpuno izgubljeno – opisao je James.

Iako par tvrdi da nisu primijetili problematično ponašanje, tinejdžer je prošle godine izbačen iz iste škole u kojoj je počinio masakr, a komšije i prijatelji napominju kako je volio nasilje i oružje.

Policija je u proteklih sedam godina zbog njegovog ponašanja pozvana na intervenciju čak 39 puta.