Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pronađeno šest osoba s amputiranim rukama i natpisima “ja sam lopov”

meksiko345

Pet muškaraca i žena pronađeni su živi na cesti u zapadnom Meksiku s amputiranim rukama i s natpisima na čelima “ja sam lopov”.

Žrtve je osakatila kriminalna grupa povezana s trgovinom drogom, koja je također ostavila ubijenog muškarca na cesti i dvije vreće s otkinutim rukama u Tlaquepaqueu, u blizini Guadalajare, drugog po veličini meksičkog grada, saopćila je policija.

– Oni su u delikatnom zdravstvenom stanju. Njihovi udovi su umotani u plastiku – izjavio je novinarima zapovjednik lokalne policije Roberto Larios.

Narko karteli ostavljaju unakažena tijela žrtava na cestama u Meksiku, pa je pronalazak šest osakaćenih živih osoba neuobičajen.

Ubijeni 39-godišnjak očigledno je premlaćen do smrti i njegove ruke nisu bile odsječene. Njegova 44-godišnja žena je pronađena amputiranih ruku. Muškarci kojima su amputirane ruke su u dobi između 25 i 43. godine.

Vlasti sumnjaju da je taj okrutni zločin povezan s trgovinom drogom.

Zapadna država Jalisco, u kojoj se nalazi Guadalajara, bila je poprište užasavajućih činova nasilja u posljednjim godinama koje je počinio moćni narko kartel Nova generacija Jalisca, prenosi AFP.